Recept cupcakes
Publicerat: 2014-02-22 Kl: 16:30:11 | I kategori: Vardagen med migIgår satt jag som sagt och tittade på en massa recept, vilket jag gör väldigt ofta. Imorse när jag vaknade var jag fullt medveten om att jag var tvungen att plugga hela dagen. Kl 14 kunde jag inte hålla mig längre, bunkarna och ingredienserna åkte fram och det resultetade i 48 små cupcakes med citronfrosting och strussel.
Här kommer receptet som jag själv hämtat på www.leila.se
Leilas classic cupcakes
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjölk
3 2/1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft från 1 citron
Creeme cheese frosting
60g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron
100 philadelphiaost
karamellfärg (om man vill)
strössel
Tillagning cupcakes:
1. Slå på ugnen på 175g
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och väldigt pösigt (jag använde elvisp)
3. Smält smöret och häll i mjölken, häll sedan ner i äggblandningen

4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke, vänd sedan försiktigt ner det i smeten (jag använde en mjölsikt för att slippa mjölklumpar)


5. Blanda rivet citronskal och citronsaft och häll sedan ner i smeten

6. Placera ut pappersformar i en myffinsplåt och fyll formatna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Tillagning creeme cheese frosting:
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt (jag använde elvispen för att slippa smörklumpar)
2. Om du vill färga frostingen dela upp smeten i olika bunkar och droppa i några droppar karamellfärg.

3. Spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.



Väldigt enkelt och gott!
Martin provsmakade mig och jag tolkade hans reaktion som väl godkänt :)
Pussokram
Kommentarer
Trackback